Crowdfunding (3): 5 ponturi

#Business

Share this article:

În acest articol, voi continua serialul despre crowdfunding început cu o descriere generală și o trecere în revistă a avantajelor și dezavantajelor. Citește în ceea ce urmează câteva sfaturi pentru campaniile de succes.

1. Convinge-ți apropiații să investească primii

Pentru a convinge publicul că ideea ta merită finanțare, începe mai întâi prin a o promova prietenilor și familiei. Dacă ei consideră că proiectul tău este inovativ sau prezintă potențial, vor fi primii care îl vor și susține. Acesta va fi, de asemenea, un prim indicator al succesului.

2. Demonstrează că produsul tău aduce valoare comunității

Pentru că cei care vor susține ideea ta sunt membrii ai unei comunități locale sau globale, ei trebuie să înțeleagă foarte bine în ce constă produsul pe care dorești să îl lansezi și, mai mult, care este valoarea reală a acestuia. În condițiile în care vei reuși să explici aceste aspecte într-un mod clar, publicul va adera la planul tău și va contribui financiar la concretizarea acestuia.

3. Alege spotul că metodă de prezentare

Studiile recente arată că publicul răspunde mai bine la conținutul audiovizual decât la cel scris. Pentru a-ți prezenta proiectul, creează un spot de câteva minute, în care să arăți, într-un mod creativ, autentic și personal, cum conceptul tău se diferențiează de tot ceea ce există deja pe piață.

4. Oferă recompense susținătorilor

Platformele de crowdfunding oferă antreprenorilor posibilitatea de a recompensa comunitatea finanțatoare în funcție de sprijinul material oferit.

Luând în calcul contribuția financiară, recompensele pot fi reduceri de preț sau produsul însuși, odată ce acesta a fost creat. La muzicieni, de exemplu, în funcție de valoarea finanțării, poate fi vorba de albumul în format digital (mp3), ediția pe CD, vinil sau diferite pachete “de luxe”.

5. Investește timp în promovare

Orice idee nouă de afaceri necesită o strategie de promovare. În cazul crowdfunding-ului, este nevoie de multă atenție dedicată membrilor comunității pentru a crea legături de durată, sau pentru a le răspunde la întrebări legate de produs. Iar asta înseamnă interacțiune pe rețelele sociale populare în România.

Cu cât reușești să comunici mai eficient unui public mai larg, cu atât șansele să strângi fondurile necesare pentru lansarea afacerii tale vor crește.


Share this article:


Navigați după categorii

#Business

#Start-up

#Piete de capital

#Imobiliare

#Personal